Bokomslag till debuterande författare

 

Är väldigt glad och stolt över uppdraget där jag fått ge form på bokomslaget till Felicia Welanders roman Kanske imorgon (Bladh by Bladh) som kommer ut den 19 mars.

Kanske imorgon handlar om två grannar på samma gata, i likadana huskroppar, i samma radhusområde, som är lika gamla – men lever i två helt olika världar. Båda hanterar varsin stor sorg. Den ena – Monika genom att vara livsglad på gränsen till manisk.
Carpe-fucking-diem och allt däremellan. Grannen Eva lever på rutin: går till jobbet, dricker sitt kaffe, handlar sin mat – medan hon funderar på hur hon ska kunna avsluta sitt liv den kommande julafton. När de båda möts börjar en ofrivillig vänskap sakta växa fram.

Eftersom det är en roman om vänskap ville jag förmedla de starka banden mellan de två huvudpersonerna; skapa känslan av närhet och sårbarhet. Och såklart har typografin varit en viktig del i utformningen, som binder ihop den fotografiska bilden med bokens titel.

Det har varit en helt ny process för mig och en utmaning att jobba tillsammans med ett förlag; att utgå från vad jag själv och framförallt författaren/förlaget tycker om men det viktigaste är ju självklart att se till målgruppen av boken – vad kan de tilltalas av när de står där i bokhandeln och den här boken slåss om uppmärksamheten från hundratals andra böcker i samma hylla? Att skapa en nyfikenhet som gör att man tar tag i just den här boken, vänder och läser baksidestexten…

Boken har som sagt release den 19 mars och det kommer kännas otroligt pirrigt (men härligt!) att se boken på riktigt i bokhandeln. Den kommer bland annat att finnas på Akademibokhandeln. Men redan nu kan du bevaka boken på Bokus.com

 

Vill du läsa mer om författaren Felicia Welander kan du göra det här:

• Hemsida: feliciawelander.com

• Facebook: facebook.com/feliciawelander

• Instagram: @feliciawelander

• Debutantbloggen: Debutantbloggen.se

 

/Karolina

 

 

 

En reaktion på ”Bokomslag till debuterande författare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s