Skolstart!

 

Denna höst börjar ett nytt kapitel i mitt företagarliv: Jag ska börja studera! Jag har bestämt mig för att satsa på en rejäl vidareutbildning och ska läsa till Marknadskommunikatör Sociala Medier på Nackademin som är en YH-utbildning på 1,5 år. Du kan läsa mer om utbildningen här, men kort och gott är det en utbildning med fokus på hur du med kommunikation och analys kan utveckla ett företags närvaro i sociala medier.

För mig känns det helt rätt väg att gå, då sociala medier redan är en stor etablerad marknadsföringskanal, men med det ökar också kraven på kunskapen kring hur kommunikationen inom sociala media ska utformas. Jag har många års erfarenhet och en bred kunskap inom kommunikation och reklam men det känns viktigt för mig att kunna utvecklas i min yrkesroll och med den här utbildningen kan jag vässa mitt erbjudande ytterligare.

På torsdag är det upprop och på måndag 29 augusti är första riktiga skoldagen. Det känns fantastiskt roligt, spännande, pirrigt och lite läskigt… Men det känns så rätt, så rätt! Och Nackademin lever verkligen som de lär i deras kommunikation till mig som blivande student. Det märktes redan från dag 1 att de har en tydlig och genomtänkt strategi med sin kommunikation.

Jag gillar till exempel hur Nackademin använder sig av olika FB-grupper som tar mig genom hela ansökningsprocessen. Inför intagningsprovet och i väntan på mitt antagningsbesked kunde jag ställa alla möjliga och omöjliga frågor i Antagningsgruppen och administratörerna svarade väldigt snabbt, vilket kändes tryggt och professionellt. Efter att jag blivit antagen (Wihooo, grattis till mig – en av 40 uttagna!) fick vi en uppmaning om att gå med i en annan grupp för oss antagna Nackademister som ska påbörja sin utbildning nu under hösten. Syftet är detsamma – att kunna ställa frågor som rör de olika utbildningarna, studiebidrag, studentrabatter, antagningsbesked och annat praktiskt och skolan kan på ett enkelt sätt nå ut med aktuell info/ändringar.

Strax innan sommaren kom även en förfrågan till alla nya Nackademister, om det finns intresse av att vara med och fylla deras sociala kanaler med innehåll genom att t ex skriva ett gästblogginlägg eller ta över deras instagramkonto några dagar. Allt för att lyfta fram oss studenter och synliggöra oss för branschen där ute. Såklart jag anmälde mig…

Och till sist skapades enskilda grupper för varje klass, där vi får möjlighet att lära känna våra blivande klasskamrater lite i smyg, innan vi ens har träffats. Det är inte så hög aktivitet där (ännu) men gruppen lär nog bli ett bra forum för oss framöver. Nu ser jag mest fram emot torsdag när jag får träffa alla IRL! (Vilka är dom? Vad har de för intressant bakgrund? Vad har de jobbat med tidigare? Vad har de studerat tidigare? Vad brinner de för? Vad drömmer de om? Vad har de för förväntningar? Vad var det som gjorde att de beslutade sig för att söka till just den här utbildningen? Var bor de? Är jag äldst i klassen…? Många frågor…)

Jag kommer som sagt att studera på heltid men fortsätter frilansa som Art Director/ Grafisk formgivare och jag hjälper dig gärna med formgivning om du behöver. Och som alltid, kan du följa min vardag och studentliv på Instagram, där jag gör mer täta uppdateringar än här på bloggen.

Ha det fint så länge!

/K

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s