#009 av #blogg100: Måste hitta orden, speciellt de på engelska

Skärmavbild 2013-01-31 kl. 17.26.43

Designtorget ringde i går (vet att det är mycket tjat om Designtorget nu men bare with me…) och frågade om jag vill vara en av två formgivare att hålla ett kort föredrag och berätta om våra kollektioner inför 50 internationella bloggare som under flaggan Meet the Blogger, besöker Stockholm på en 2-dagarskonferens i helgen.

De ska avsluta en helg fylld av inspiration och föredrag på Designtorget på söndag för lite mingel och tilltugg och då är tanken att jag ska berätta om min kollektion nållåtta.

Ja, det är väl inte så mycket att fundera över tänkte jag och tackade JA på stört!

Nu måste jag bara hitta mina ord. De på engelska menar jag då, för inte är det ofta nuförtiden som man pratar engelska. Tyvärr. Och typ tredubbelt tyvärr, när man sätts i såna här situationer. Men va tusan, det är väl bara dra igenom det jag ska säga här hemma några gånger så sitter det nog. Google Translate kommer bli min bästa vän några dagar framöver tror jag… 😉 (även om jag inte riktigt litar på att den alltid översätter rätt, så tips mottas tacksamt på bra översättningstjänster)

Men det känns fantastiskt roligt att få berätta om bakgrunden till kollektionen, och hur jag tänkt när jag tagit fram den, med orden, med designen, med färgerna… Med telefonsamtalen till Spårvägsmuséet för att få fram den exakta blå färgen till tunnelbanan, med besöket på Stadsbiblioteket som slutar med att jag baxar hem 9 böcker om Stockholmska…

När det sen dyker upp ett sånt här föredrag då är det värt allt slit och alla detaljer bakom som kanske inte en enda jävel utom jag bryr sig om – men då får jag åtminstone chans att berätta och det i sig är en belöning för mig. Och då är det ju förstås roligare både för mig, men förhoppningsvis för åhörarna, om man har något riktigt att berätta, än att det bara är snyggt typade bokstäver och några schyssta plockade färger som matchar varann.

So: now I will jobba on min english från now on. I will tell you all här on bloggen how det gick, probably i ett inlägg on måndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s