#005 av #blogg100: Ett uppdrag på blodigt allvar

Sista veckan innan jul blir jag kontaktad av Citronelles Agenturer som undrar om jag vill designa en kollektion som ska säljas på Turistbyrån och i Cinetekets museishop i Ystad.

Det var snabba puckar, men det lät som en roligt uppdrag och när jag fick veta mer kring vad det handlade om visste jag att det passade mig perfekt som älskar att jobba med typografi och ord… Bakgrunden till kollektionen är att Ystad Kommun satsar mycket på att stärka och främja filmutvecklingen i regionen. Wallander-filmerna är ju stora så klart och de drar dit mängder med turister varje år. Det finns till och med en egen filmpromenad, en så kallad Walk of Film där man kan läsa vad som har utspelats i olika filmer på platser runt om i staden.

Många av de turister som besökt Ystad har tydligen efterfrågat souvenirer på temat, så sagt och gjort: jag fick ett antal färdiga citat från uppdragsgivaren som även såg att det gärna kunde få vara blod eller nåt slags mordvapen med i designen. Och ja, resultatet ser ni här:

Cineteket_samlingsbild

Det var minst sagt ett rysligt roligt jobb och jag hoppas jag får möjlighet att göra fler specialuppdrag liknande det här framöver. Känns extra bra när det står Design by Frau Furtenbach på produkterna också 🙂

Läs mer om filmstaden Ystad och Filmmuséet Cineteket här.

Bilden ovan är ett montage och ej de riktiga produkterna (de är under produktion…)
Kollektionen ”Ystad – Lovely town for a murder” består av kökshandduk, disktrasa och bricka till att börja med.

3 reaktioner på ”#005 av #blogg100: Ett uppdrag på blodigt allvar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s