#002 av #blogg100: Designtorget och Årets Sak – part 1


Frozzypack

I kväll ska jag till Designtorget för utdelningen av Årets Sak 2012. Men jag tänkte backa bandet lite och skriva om Årets Sak 2011 som blev Frozzypack. Vi stod nämligen bredvid kvinnan bakom den kluriga matlådan på Formex förra året, Carolina Sundgren heter hon. Och det var så bra tajmat den gången att utnämnandet inföll under pågående mässa. Vilken skjuts att ställa sig på mässgolvet dagen efter och kunna ha det som ytterligare ett säljargument 🙂

Jag tycker det är så inspirerande att få läsa om och prata med de som har en idé, och extra roligt när det löser något problem i vardagen som i Carolinas fall. Idén kom nämligen till när hennes dotter skulle ha med sig matsäck på en skolutflykt och vägrade ha med sig en kylklamp. Idén att göra en matlåda med inbyggd kylklamp i locket var ett faktum!

Men det är så många som stannar där och tänker: Inte kan väl jag?

Men Carolina lät det inte stanna vid bara en god idé, utan jobbade för att förverkliga drömmen om att låta den där matlådan bli till en riktig produkt. Men sen är ju steget att få den producerad, sälja in den och få ut den till butik också rätt lång och vägen oftast rätt krokig innan man når fram. Men det gjorde det i Carolinas fall och det är bara gratulera till en fantastisk idé, en snygg produkt och ett jobb well done!

Nu är jag dock ganska nyfiken på vad det kan tänkas bli för sak som blir utnämnd till Årets Sak 2012 lite senare i kväll… Hela listan på de som är nominerade hittar du här. Mina favoriter är Bokomaten och Hängare Spider. Återkommer i morgon med svaret…

Årets sak är ett årligt pris hos DesignTorget med syfte att lyfta fram den/de formgivare som under det gångna året skapat den nya sak i DesignTorgets sortiment som känns mest kreativ, väldesignad, nytänkande och säljbar. Förutom äran får vinnaren 20 000 kronor och en plackett i silver. 

Foto: från Frozzypack

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s