Jag hyllar de vackra orden – i silver

Jag är så stolt idag! En idé som jag burit på har blivit verklighet när jag nu adderar halsband i silver till min pijtmåle-kollektion! Tanken växte fram under våren och sedan har jag letat och letat efter en silversmed att kunna samarbeta med. Jag ville gärna att hon skulle ha rötter från samma trakter som jag själv och när jag träffade Annika Lundmark i somras, blev jag så fantastiskt glad när allt kändes så rätt! Jag skrev om mitt möte med den underbart duktiga silversmeden fruSmed här.

Sedan vi träffades i somras Annika och jag, så har vi bollat lite fram- å tillbaka kring hur det skulle kunna se ut och jag fastnade för det enkla och stilrena. Låta orden få ta plats och tala för sig självt utan några andra element som stör.

Förutom min grundtanke med kollektionen, där jag hyllar de vackra orden från Norrbotten – har jag även ett annat syfte med dessa smycken: För varje sålt halsband skänker jag 50 kronor till Föreningen Balans och deras arbete mot fördomar kring psykisk ohälsa, framförallt bipolär sjukdom.

Bakgrunden till det är att jag har bipolär sjukdom i släkten. Min mormor låg i omgångar på Furunäsets sjukhus i Piteå och jag vill på mitt sätt bryta mönstret med att psykisk ohälsa är ”fult och skamligt” och istället lyfta det till något som är okej. Det är så många i vår närhet som mår dåligt och det är fortfarande nåt som många inte känner att man kan prata om – man skäms. Det är okej att vara skadad på utsidan, då det syns. Men så fult när det onda sitter på insidan. Jag vill försöka göra vad jag kan för att hjälpa till att ändra på det.

Så nu längtar jag mest till helgen då jag kommer sälja dessa halsband, tillsammans med mina övriga produkter i pijtmåle-kollektionen på Julmarknaden i Öjebyn. Jag åker upp till Pite redan på torsdag, för på fredag ska jag stå hos min återförsäljare Hem Ljuva Hem i Småstaden, Piteå. Jag ska berätta om min kollektion och sälja den på plats förstås! Det ska bli jätteroligt att få möta kunderna på plats i butiken och resten av helgen på julmarknaden 🙂 Det var fantastiskt roligt på marknaden förra året, så jag ser verkligen fram emot årets… Verkar bli dåligt med snö tyvärr… Men jag tror en julig känsla kommer infinna sig ändå med alla fina marknadsstånd, dofter och trevliga människor!

Så jag hoppas jag får möjlighet att träffa några av er hos Hem Ljuva Hem på fredag, eller på marknaden lördag eller söndag?

Smyckena finns även att köpa på min webshop eller om du skickar ett mejl till karolina@fraufurtenbach.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s