Nytt i pijtmåle-kollektionen: Barntavlor 1-2-3

Nu äntligen är dom färdiga: mina första tryck för barnrummet! Dom har legat på skissbordet ett bra tag nu, men nu fick jag lite tid över att damma av skisserna och göra verklighet av dom.

Pijtmåle 1-2-3 fick trycken heta å tanken är förstås att dom ska vara ett alternativ till många klassiska siffertavlor som finns på marknaden. Skillnaden här, är såklart att sifferorden står på pitemål å inget annat!

– För no nöges ba:na läär sä räken opa pijtmåle?!

Jag tänker att dom kan vara fina att hänga i en vit ram i barnrummet eller lekrummet. De blir en fin present att ge sitt barn, eller varför inte något som mor- eller farföräldrarna kan ge till sitt barnbarn i födelsedagspresent/julklapp eller som doppresent?

Och nu kom jag på en till målgrupp: förskolorna! Hör upp du som jobbar eller känner någon som jobbar på förskola: här är något att hänga upp i samlingsrummet! Och ja, skolorna går ju förstås också bra! Min son har precis börjat första klass och dom repeterar talen nu under hösten igen… Ja, möjligheterna är många. Själv har jag dom ståendes i mitt arbetsrum – för att dom är så färggranna å gör mig glad och såklart blir jag påmind om orden. De vackra orden som inte får glömmas bort…

Och med reservation för att många säkerligen har olika varianter på vad de olika siffrorna heter eller hur sifferorden stavas. Jag har nu utgått från ordboken ”Ållt mila aagg å ööxx” med några mindre justeringar som till exempel siffran 6 som stavas ”sex” enligt ordboken, men jag (och många med mig) vill ha det till ”säks”. Och sedan skiljer sig säkert orden åt beroende på var i Pite älvdal du bor eller är uppvuxen. Min mamma till exempel, pratar ju mer Arvidsjaursbondska och hon skulle aldrig stava siffran 2 till ”to:” utan vill ha det till ”tjwå”.

Men nånstans måste man bestämma sig, så nu har jag utgått från ordboken. Punkt. 😉

Trycken finns att köpa i min webshop på Nordic Design Collective såklart, men jag jobbar på att få in dom hos mina återförsäljare också! De finns i två färgställningar Blå-Grön samt Rosa-Orange och har formatet 30×40 cm som passar utmärkt till Ikeas ramar RIBBA, eller till Åhléns egna ramar, som ju för övrigt har öppnat upp i Piteå igen har jag förstått!


Bilder: Karolina – Frau Furtenbach©

3 reaktioner på ”Nytt i pijtmåle-kollektionen: Barntavlor 1-2-3

  1. naltawaller skriver:

    Aaaaaaah! Precijs hä: I et vi’isst att I behövd dell rumme ersch Pottjen men! Jag har precis beställt en till honom tills hans födelsedag i oktober. Jag är så nöjd!

    1. frau furtenbach skriver:

      Män nå vart I gåode gLa! Så råoLit att du töck om tavLa mijn 🙂 I få håpes Pottjen dijn töck om hon å… Jätteroligt att just du är den första att beställa av mig, har nyligen hittat till din blogg och FB-sida så jag delade den på min sida i förra veckan, å tipsade om den även på FB-gruppen ”Vi som talar pitebondska”. Är du med i den förresten? Det är så fantastiskt att du kan skriva som du gör 🙂 Jag tränar fortfarande… både på att prata å skriva. Försöker prata mer och mer med mina föräldrar som nu bor väldigt nära mig här i Stockholm, så vi ses nästan varje dag och då blir det att vi pratar bondska med varann.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s