Face it!

är namnet på Absolut Art Collections första stora utställning som öppnar upp i samband med att Vin & Sprithistoriska Museet öppnar upp igen under sitt nya namn Spritmuseum den 24 maj kl 13 för att vara exakt.

Många är vi som känner igen alla annonser som Absolut tagit fram i samarbete med en rad konstnärer genom åren. De mest kända är kanske Warhols Absolut Warhol, som skapades 1986 – som dessutom är det första. Och många är vi som tyckt och tänkt om alla tolkningar och konstverk som skapats sedan dess. Och som namnet Face it! antyder, är det en uppmaning till alla att komma till utställningen och själva bilda sig en uppfattning om konstverken som få av oss sett i verkligheten!

Jag minns själv hur jag faschinerades över alla dessa annonser i glossiga magasin under 80- och 90-talet, och jag försökte nog både en och två gånger att få till nån skön tolkning i en alldeles egen Absolut-annons…

Efter många år utomlands finns nu alltså alla 850 verk samlade i Sverige under Spritmuseums beskydd där de kommer visas i olika omgångar. Den första utställningen som visas till och med januari 2013, består av 70 verk från perioden 1986–2004 och representeras av bland annat Andy Warhol, Keith Haring, Damien Hirst, Ed Ruscha tillsammans med svenska konstnärer som Linn Fernström, Dan Wolgers och Ola Billgren. Läs mer om utställningen här.

Japp. Dit ska jag. Skål!


Bilder: absolut.com

2 reaktioner på ”Face it!

    1. frau furtenbach skriver:

      Jamen då kanske vi ska skåla tillsammans på utställningen….? 😉 Och vilken otroligt bra ambition du har! Jag skäms över att bo i en storstad med ett sånt enormt utbud på muséer och så kanske jag besöker en handfull på ett år. Om ens det. Tror jag apar efter din ambition helt enkelt och den här utställningen kan va en bra början!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s