Frau Furtenbach har fått sin första återförsäljare i Stockholm!


 

Och jag spricker nästan av stolthet! För det är en sån häftig känsla när ett mål som man satt upp blir på riktigt – när en dröm man gått å burit på blivit sann!

Sense Gusto heter butiken och den ligger på Mälartorget 17 i Gamla Stan. Malin Cederholm är det som äger och driver denna fina butik och jag blev så glad när hon kom förbi min monter på Formex strax innan stängning en av dagarna. Hon fastnade för mina Pijtmåle-produkter och tyckte att det kunde vara roligt med lite annorlunda souvenirer, mot de mer traditionella som förstås finns i överflöd i många andra butiker runt om i Gamla Stan. Och jag tänkte: Jaaaaaa! Hon förstår vad jag menar, hon tänker som jag!

I fredags var jag förbi butiken och levererade Pijtmåle – kökshanddukar, disktrasor och vykort och blev alldeles överväldigad av hur mysigt det var! Och så många fina saker: heminredning, böcker, smycken, kläder, leksaker, fina kort, anteckningsböcker, naturkosmetik och hudvårdsprodukter – allt noga utvalt för att passa med butikens ekologiska, etiska och miljömässiga profil. Och mycket är gjort av återvunnet material.

Så efter att ha gått och suktat efter många fina saker i butiken bestämde jag mig för att slå till på:

1. Ett gult halsband (såklart!) från ElkAccessories

2. En korthållare i retrotyg från Aveva Design

  

Är väldigt nyfiken på hur mina produkter kommer mottas här i Stockholm, men vi närmar oss varmare och ljusare tider då turisterna såklart blir fler och fler – förhoppningsvis gillar dom Pijtmåle som ju också representerar en del av Sverige. Och är ni utflyttade norrbottningar med lite hemlängtan, vet ni nu vart ni ska bege er för att få tag på några vackra ord som kan få flytta in i er vardag här i Stockholm!

Bilder: Sense Gusto, asfaltblomman.se, Elk Accessories samt Aveva Design

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s