Veckans ord på pitemål:

Med tanke på att Frau Furtenbach kommer befinna sig på fest ikväll och antagligen kommer känna sig lite trött i morgon, tänkte jag att uttrycket som jag använt mig av till min populära disktrasa, passar bra till veckans ord… Även om vädret utanför just nu också bidrar till att man kan känna sig så lagom deppig och oföretagsam – precis vad uttrycket beskriver.

Men just nu är jag i inte speciellt deppig utan jättetaggad för det är inte vilken fest som helst jag ska på: utan en Pitefest – i Stockholm! Bakom eventet står bland annat Piteå Kommun, Piteå-Tidningen och Sparbank Nord som jag nämnde i mitt förra inlägg.

Tre band från Pite har dessutom åkt 100 mil för att spela, bara för oss så det ser jag fram emot: Populärmusik , Kalle Gracias, och Sunny Liston

Och kanske har du som läser detta inlägg under morgondagen just en sån här disktrasa i din hand – då är du en av 200 stycken som fått den i en goodiebag som delades ut på festen. Frau Furtenbachs första sponsorskap : ) Hoppas du gillar disktrasan och julkortet som även det låg med i påsen. De ingår i min produktserie pijtmåle, som hyllar vackra vardsgsord från Norrbotten. Min idé och tanke bakom produkterna är att bevara en dialekt som håller på att försvinna och det här är mitt sätt att få oss att tänka efter kring vår dialekt och vårt ursprung, många av dessa ord är alldeles för viktiga och vackra för att glömmas bort, eller hur?

Läs gärna mer om pijtmåle här och vill du beställa några fler produkter – perfekta julklappar till nära och kära – så finns dem att köpa på signerat.se eller hos några av mina återförsäljare som just nu endast finns i Norrbotten. Men jag jobbar på att få till återförsäljare även i Stockholm…

Nä, nu måste jag sluta skriva – jag har ju en tid att passa! 20.00 drar festen igång!
Vi kanske ses?

En reaktion på ”Veckans ord på pitemål:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s