Disktrasan ”opphängd å neschläft” i Tidningen Vi!

Nu har jag fått tag i novembernumret av Tidningen Vi och ser att jag fått en liten miniartikel i tidningens På gång-sida! Trodde disktrasorna skulle ligga som en liten notis, i nåt hörn av en sån där plocksida, men hoppsan hejsan – ingen är gladare än jag!

Jag får bortse från generaliseringen av att jag gör produkter på ”norrländska”… och att jag tydligen flyttat från Norrland till Stockholm… Men jag är arbetsskadad av all korrekturläsning man gjort genom åren då sånt där inte riktigt slinker igenom. Men skit i det för jag är ändå lyrisk, tokglad och hysteriskt überhappy att JAG är med i en tidning som har sådär extra tung kulturprägel! Och en tidning som jag dessutom är uppvuxen med och som damp ner i brevlådan under alla barndomsår då min mamma jobbade som kooperativt anställd. Cirkeln är sluten nu litegrann på nåt konstigt sätt när den nu har en artikel om ett uttryck som jag fått just från mamma…

Så passande då att jag nyligen beställt fler disktrasor från min leverantör! Och i två nya färger dessutom: lila och grå som jag tänkt sälja i 3-pack tillsammans med den vita så här lagom till jul… För jag tror nämligen att uttrycket ”opphängd å neschläft” även kan symbolisera känslan som många kommer ha efter en julhelg tillsammans med hela tjocka släkten… Eller vad tror ni?

Och av egen erfarenhet vet jag att det går åt några extra trasor till jul att torka upp bjud-grannarna-på-glögg-spill, rödbetssallad-tappad-från-jultallrik-kladd, dopp-i-grytan-spad-på-kakel-och-spis-stänk, pepparkaks-under-bordet-och-ovanpå-bordet-smulor, choklad-på-soffbordet-då-barnen-tittar-på-julkalendern-smet… Ja, listan kan göras lång. Nästan lika lång som barnens önskelista!

3-packet finns för 100 kr (inklusive frakt) på signerat.se än så länge, men troligen kommer de även till mina återförsäljare inom kort.

Foto: (urtaskigt taget mobilfoto i dåligt ljus, men ändå) Karolina – Frau Furtenbach©

2 reaktioner på ”Disktrasan ”opphängd å neschläft” i Tidningen Vi!

  1. Yvonne Hedman skriver:

    Jag tar gärna en avisering till min email när det finns nya inlägg. Och en kommentar här möjliggjorde detta. Jätteroligt tema du jobbar med!

    1. frau furtenbach skriver:

      Hej Yvonne! Vad roligt att du hittat till min sida : ) Ja, det trodde man inte att man skulle formge en produktserie med dialektord… Jag ska stå på julmarknad i Öjebyn 19-20 november – ska bli jättekul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s